Prednosti i mane

YouTube Red – Počinje pretplata na servis

Sci-Tech / Flash | 22. 10. 2015. u 07:31 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za 10 dolara mjesečno, YouTube nudi prvi premijum pretplatnički glazbeno-video servis na svim platformama, objavio je srbijanski Mondo.

Korisnici iPhone i iOS uređaja morat će mjesečno platiti tri dolara više, jer Apple premijum servis naplaćuje po tarifi 30 posto višoj od drugih.

Servis YouTube Red omogućuje neograničeno slušanje i gledanje videa bez reklama, preuzimanje videa na telefon ili računalo, slušanje YouTube sadržaja u pozadini (dok se radi u drugim aplikacijama), besplatan pristup Google Play Music servisu te gledanje posebnih filmova i serija samo za YouTube Red korisnike.

YouTube Red s radom počinje u srijedu, 28. listopada, i omogućit će mjesec dana besplatnog korištenja za sve korisnike u podržanim zemljama. Pretplata će se plaćati mjesec za mjesec ili unaprijed, po volji korisnika.

Mondo navodi kako korisnici interneta i veliki IT portali nisu propustili priliku da isprozivaju Google da je vrlo nesretno nazvao YouTube premijum pretplatnički servis, jer previše podsjeća na ime jedne stranice koja nudi besplatne porno sadržaje svih vrsta (RedTube).

U razgovoru za The Next Web jedan od YouTube dužnosnika rekao je da korisnici crvenu boju najčešće vezuju upravo za YouTube i da je bila logična odluka da se servis nazove YouTube Red.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close