poslovna praksa

Xerox 11. put zaredom proglašen jednom od najetičnijih kompanija svijeta

Sci-Tech / Flash | 16. 03. 2017. u 11:50 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ethisphere Institute, globalni lider u definiranju i unaprjeđivanju standarda etičke poslovne prakse, proglasio je kompaniju Xerox (NYSE: XRX) najetičnijom svjetskom kompanijom.

Kompanija Xerox je jedna od 13 dobitnica koje se na ovoj listi nalaze tokom posljednjih 11 godina, što pokazuje predanost kompanije u postavljanju etičkih standarda poslovanja.

"Veoma smo ponosni što je naše ime sinonim za inovacije, kvalitetu i integritet", rekao je Jeff Jacobson, CEO kompanije Xerox. "Posvećeni smo poslovanju na ispravan način, s najvišim stupnjem etike i u skladu sa zakonima u svijetu."

Ocjenjivanje najetičnijih kompanija svijeta temelji se na koeficijentu Ethics Quotient® (EQ) instituta Ethisphere, koji omogućuje kvantitativno ocjenjivanje na objektivan, dosljedan i standardiziran način. Prikupljene informacije pružaju sveobuhvatan prikaz kriterija osnovnih kompetencija, a ne sve aspekte korporativnog upravljanja, rizika, održivosti, usklađenosti i etike.

Bodovi se dobivaju u pet glavnih kategorija: etika i program usklađivanja (35%), pravni status i odgovornost (20%), kultura etike (20%), upravljanje (15%) te liderstvo, inovacije i reputacija (10%), a boduju se sve kompanije koje učestvuju u procesu.

"U proteklih jedanaest godina vidjeli smo pomak u društvenim očekivanjima, stalno redefiniranje zakona i propisa i geo-političke klime. Također smo vidjeli kako firme nagrađene titulom najetičnijih odgovaraju na te izazove. One ulažu u svoje lokalne zajednice širom svijeta, donose strategije različitosti i uključivanja i fokusiraju se na dugoročne planove kao održivu poslovnu prednost", objasnio je CEO instituta Ethisphere Timothy Erblich. "Čestitam svima u kompaniji Xerox na tituli najetičnije kompanije“.

Kopirati
Drag cursor here to close