Info

WhatsApp uvodi neke promjene

Popularna aplikacija za čavrljanje ima značajku pomoću koje je moguće provjeriti kada je poruka točno poslana i pročitana
Sci-Tech / Flash | 15. 03. 2020. u 14:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Popularna aplikacija za čavrljanje ima značajku pomoću koje je moguće provjeriti kada je poruka točno poslana i pročitana, prenosi tportal.

Kako biste provjerili kada je vaša poruka pročitana, otvorite WhatsApppronađite poruku koja vas zanima i onda na nju dulje pritisnite prstom. Vidjet ćete nekoliko novih ikona. Pritisnite na stavku s tri točkice i birajte opciju Info. Ovo će prikazati dva vremena: vrijeme dostave (Delivered) i vrijeme kada je poruka pročitana (Read).

Funkcija radi u razgovorima s jednom osobom ili grupom, gdje je umjesto jednog vremena čitanja i dostave napisana lista za svakog sudionika. Za pune detalje pritisnite ime sudionika razgovora. Vodite također računa da ne možete provjeriti vrijeme dostave i čitanja za tuđe poruke, već samo za one koje ste poslali vi.

Ako osoba nije pročitala vašu poruku, vidjet ćete crticu u polju Read. Također ćete naići na slučaj kada će WhatsApp polje za vrijeme čitanja ostaviti praznim. Ovo znači da je vaš sugovornik isključio opciju prikaza potvrde čitanja – još jednog načina na koji u aplikaciji možete održati bar neku razinu privatnosti.

Ako i vi želite isključiti potvrdu pročitanih poruka, to možete otići odlaskom u izbornike Settings > Account > Privacy gdje ćete isključiti opciju za potvrdu čitanja, odnosno Read Reciepts. Isključivanje potvrda o pročitanim porukama u grupnim razgovorima ne funkcionira.

Brisanje poruka

WhatsApp testira novu značajku za slanje poruka.

U dvije verzije beta aplikacije Whatsappa pronađene su opcije za namještanje brisanja poruka nakon određenog vremenskog perioda od slanja.

Točnije, u verziji 2.20.83 i 2.20.84 Whatsapp Beta aplikacije moguće je postaviti automatsko brisanje poslanih poruka nakon jednog sata, dana, tjedna, mjeseca ili godine od slanja poruke.

Ako se postavi bilo koja od ovih opcija, pokraj vremena slanja pojavit će se ikona štoperice.

Nije poznato kada će ova značajka biti dostupna svim korisnicima Whatsapp aplikacije, kojih prema posljednjim podacima ima preko 2 milijarde na globalnoj razini.

Kopirati
Drag cursor here to close