Ideja iz Kine

Vraćaju se mobiteli s manjim zaslonima

Sci-Tech / Flash | 03. 05. 2017. u 21:14 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U današnje vrijeme postoje trendovi koji mobitele sa zaslonima od 5,4-inča označavaju kao Mini modele svoje „velike braće“ sa zaslonima dijagonale 5,7 i više inča. Nekada davno situacija je bila posve drugačija - mobiteli s 5-inčnim zaslonima su bili pak proglašavani Maxi modelima, a oni s manjim standardnim, odnosno Mini.

No čini se kako će se ponovno sve vratiti na svoje mjesto – barem što se oznaka tiče. Naime, kineska tvrtka Unihertz pokrenula je u zadnjih 24 sata crowdfunding kampanju na Kickstarteru koja ima za cilj prikupiti novčana sredstva za izradu najmanjeg modernog mobitela –Jellyja, javlja Bug.hr.

Unihertz je na dobrom putu jer je tražena sredstva od 30.000 USD prikupio u manje od sat vremena od početka kampanje. U trenutku pisanja ovog teksta tvrtka je već prikupila preko 100 tisuća USD. Ono što se pokroviteljima najviše svidjelo je mobitel naziva Jelly koji bi po dolasku na tržište trebao donijeti podršku za 4G LTE mreže i Android Nougat OS, a sve to upakirano u malo kućište (92,3 x 43 x 13,3 milimetara) sa zaslonom od 2,45“.

Uz zaslon osjetljiv na dodir Jelly će imati i podršku za dvije SIM kartice, četverojezgreni SoC brzine 1,1 GHz te 1 GB RAM-a i 8 GB interne memorije. Tu su i dvije kamere – stražnja od 8 MP te prednja od 2 MP. Baterija je jedna od glavnih odlika ovog mobitela – unatoč manjem broju mAh (950 mAh) osigurat će do tri dana klasične uporabe dok će mobitel u stanju pripravnosti držati do sedam dana.

Ako vam se 1 GB RAM-a i 8 GB interne memorije čini premalo, Unihertz će u ponudi imati model Jelly Pro koji će pored nabrojanih specifikacija imati 2 GB RAM-a i 16 GB interne memorije. Oba modela imat će podršku za memorijsku karticu (microSD do 32 GB) pa naknadno proširenje podatkovnog prostora neće biti problem.

Trenutno se Jelly preko Kickstartera može nabaviti po cijeni od 69 USD, a Jelly Pro za 85 USD. Prve isporuke su planirane za kolovoz 2017.

Kopirati
Drag cursor here to close