Volontiranje je cool

Volonterske potvrde za mostarske osnovce

Sci-Tech / Flash | 10. 02. 2017. u 13:55 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje Centar za razvoj omladinskog aktivizma 'Croa' u petak je u Mostaru organiziralo svečanu dodjelu volonterskih potvrda za učenike mostarskih osnovnih škola koji su sudjelovali u projektu 'Volontiranje je cool 2016!'.

Volonterske potvrde dobilo je 80 učenika iz četiri mostarske osnovne škole: O.Š. 'Petar Bakula', O.Š. 'Ilija Jakovljević', O.Š. 'Gnojnice' i Šeste osnovne škole Mostar.

Svečana dodjela je popraćena kratkim filmom sa završne manifestacije projekta 'Volontiranje je cool 2016!' na kojoj je svoje volonterske radove prezentiralo 35 osnovnih škola iz 13 gradova: Mostar, Goražde, Foča, Trnovo, Trnovo (RS), Istočno Novo Sarajevo, Istočna Ilidža, Hadžići, Vogošća, Ilijaš, Ilidža, Konjic, Sarajevo i Stolac.

Organizatori su kazali kako je cilj projekta da se animiraju mladi ljudi da budu korisni u svojoj lokalnoj zajednici kako bi volonterskim aktivnostima pokazali društvenu svijest.

Županijski ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Rašid Hadžović istaknuo je tom prilikom kako je ovaj projekt uspješno završen, te da su u njemu sudjelovala djeca koja su uspjela da svoje slobodno vrijeme potroše na kvalitetan način.

"Želimo da im se zahvalimo što su pokazali svoju građansku inicijativu i da poželimo da ovakvih projekata bude što više u našem gradu i županiji", naglasio je Hadžović.

Projekt 'Volontiranje je cool!' počeo je s realizacijom 2011. godine, a namijenjen je učenicima osnovnih škola s ciljem poticanja na volonterizam i odgovornost u zajednici.

Kopirati
Drag cursor here to close