Simpozij

Vlada želi jače javno zdravstvo u HNŽ

Sci-Tech / Flash | 04. 05. 2017. u 10:52 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije otvorio je danas simpozij s međunarodnim sudjelovanjem Javno zdravstvo: postignuća i izazovi, u organiziranju Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru.

''Znanstveni simpozij: Javno zdravstvo – postignuća i izazovi na tragu je Vladinog opredjeljenja da kroz započetu reformu zdravstvenog sustava osigura kvalitetan i sveobuhvatan skup zdravstvenih usluga jednako dostupan svim građanima HNŽ, odnosno da zdravstvenu skrb učini dostupnijom, učinkovitijom, kvalitetnijom i financijski održivom. Međutim, naš cilj nije samo i isključivo poboljšanje kurativnog aspekta zdravstvene skrbi na razini pojedinca, nego upravo suprotno – preventivno djelovanje na razini zajednice'', kazao je Herceg u obraćanju nazočnima.

Ističući kako je Vlada opredijeljena za jačanje javnog zdravstva kao značajnog segmenta sustava zdravstvene skrbi - čija je zadaća s jedne strane nadzor nad oboljelim, a s druge preveniranje i promoviranje zdravlja - predsjednik Herceg pozdravio je održavanje Simpozija u čijem su fokusu postignuća i izazovi javnog zdravstva.

''Iskreno se nadam kako ćemo znanja i iskustva koja ćemo danas čuti, znati koristiti i usmjeravati na dobrobit zdravlja naše zajednice,'' zaključio je Herceg.

Inače, Simpozij je okupio vodeće stručnjake iz oblasti javnog zdravstva, koji su održali predavanja o nizu tema u svezi s monitoringom zdravstvenih rizika i potreba, imunizacijom, zdravljem djece i mladih, okolišnim zdravljem i rizicima, kroničnim nezaraznim bolestima i determinantama zdravlja, priopćeno je iz Vlade HNŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close