Podrška

Vlada HNŽ financijski pomaže rad Centra za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti

Vlada HNŽ podržava rad Centra za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti
Sci-Tech / Flash | 08. 02. 2018. u 18:48 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg danas je primio direktora Centra za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Mostar Sinišu Skočibušića.

Razgovarano je o važnosti postojanja Centra za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti, budućim aktivnostima i planovima unapređenja rada, kao i o problemima s kojima se uposlenici Centra susreću u njihovu djelovanju, te o daljnjim koracima za unapređenje cjelokupne zdravstvene djelatnosti u HNŽ.

''Vlada Hercegovačko-neretvanskoe županije prepoznala je važnost postojanja i djelovanja Centra za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Mostar te u skladu sa svojim mogućnostima kontinuirano financijski pomaže oko nabavke medikamenata ključnih u liječenju štićenika tog centra“, rekao je premijer Herceg, zaključivši kako će Vlada i u budućnosti biti na raspolaganju za korektnu suradnju s vodstvom Centra.

''Zahvaljujući razumijevanju premijera Hercega i Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, Centru za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti dodijeljena su financijska sredstva iz rebalansa proračuna HNŽ koja će biti od velike pomoći za redovno financiranje djelatnosti, liječenje naših štićenika i koja će biti usmjerena na obnovu prostorija koje su nam, također, od iznimne važnosti'', rekao je direktor Centra.

Inače, Centar za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Mostar djeluje od 1999. godine i provodi liječenje ovisnika o psihoaktivnim tvarima kroz socijalnu i farmakološku podršku prema međunarodnim i domaćim usvojenim medicinskim smjernicama i programima liječenja ovisnika. Centar mjesečno ima oko 200 pacijenata iz regije i većinu njih liječi metadonskom terapijom, priopćeno je iz Vlade HNŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close