zahtjevi za vizu

Viza za SAD - provjeravaju se i Facebook profili

Sci-Tech / Flash | 15. 12. 2015. u 09:50 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo vanjskih poslova SAD-a potvrdilo je da prilikom odlučivanja o zahtjevima za vizu pregledava i profile aplikanata na društvenim mrežama, javlja Anadolija.

Glasnogovornik ministarstva John Kirby je na redovnom brifingu za novinare komentirao i aktualne rasprave koje su u SAD-u vode o procedurama izdavanja viza, a rasprava se vodi zbog činjenice da je jedan od izvođača nedavnog terorističkog napada u San Bernandinu u SAD došao sa vizom K1, poznatom i kao 'bračna viza'.

Ističući kako u postupku izdavanja viza ne odlučuje samo Ministarstvo vanjskih poslova SAD-a, već da u postupku sudjeluje i Ministarstvo unutarnjih poslova, Kirby je kazao da se svaki zahtjev, bez obzira na njegov karakter, analizira pojedinačno.

''Odluke donosimo u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova. Službenik koji analizira aplikaciju po potrebi može i svakako vršiti razgovor s podnositeljem zahtjeva, ali i kontrolira aktivnosti dotične osobe na društvenim mrežama'', istaknuo je Kirby, te dodao da mnogi ljudi na društvenim mrežama imaju profile pod lažnim identitetom i da se takav vid kontrole uzima s rezervom.

Kopirati
Drag cursor here to close