Noviteti

Više RAM-a za iPhone 6S?

Sci-Tech / Flash | 16. 01. 2015. u 17:56 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je Apple s iPhonom 6 probio led i donio zaslone s većom dijagonalom, tvrtka za nasljedni S model priprema nova iznenađenja. Prije nego što vas obuzme opća euforija napomenut ćemo kako se ipak radi o ranim glasinama koje se na kraju mogu, ali i ne moraju pokazati kao točne.

Prema pisanju azijskih medija, koji se pozivaju na dobro obaviještene, ali ujedno i neimenovane izvore, Apple za novi iPhone 6S za sada priprema dva noviteta. Prvi je dupla količina radne memorije u odnosu na prethodni model, a drugi podrška za Force Touch tehnologiju koju će novi iPhone posuditi od tvrtkinog pametnog sata.

O većoj količini RAM-a, se već neko vrijeme potiho šuška. Naime još krajem prošlog mjeseca (prosinac 2014.) je "procurilo" kako se Apple ne može odlučiti koju vrstu memorije ugraditi u nadolazeći iPhone 6S – stariju i jeftiniju LDDR3 memoriju ili noviju LDDR4 memoriju koja je brža, ali i za oko 35% skuplja u odnosu na LDDR3.

Odluku oko izbora memorije nije olakšao niti Micron za kojeg se saznalo kako ima proizvodnih problema, pa je i dostupnost iste u potrebnim količinama bila pod upitnikom. No čini se da je sve to sada stvar prošlosti, jer prema najnovijim informacijama Apple se na kraju odlučio za LDDR4 kojeg će biti čak 2 GB.

Kao najveći proizvođač memorije spominje se Hynix koji bi trebao proizvesti polovinu potrebne količine, dok će preostalih 50% međusobno podijeliti Samsung i Micro-Elpida. Samsungu bi trebalo pripasti 30% kolača, a Micronu preostalih 20%.

Pored toga novi iPhone 6S bi trebao doći i s podrškom za Force Touch koji je odlika tvrtkinog pametnog sata. Force Touch tehnologija omogućava uređaju raspoznavanje između običnog tapa i "klika" po zaslonu. Kako će točno Apple ovu tehnologiju iskoristiti na S modelu za sada se još točno ne zna. No ako ista bude implementirana to će uvjetovati i novi fleksibilni zaslon kakav odlikuje i Appleov pametni sat.

Što će na kraju od svega ovoga biti sa 100% sigurnošću znat ćemo tek kad Apple objavi službene specifikacije, a do tada će se kao i uvijek pojaviti mnogo različitih glasina.

Kopirati
Drag cursor here to close