COP21

Više od 120 studenata u dijalogu o klimatskim promjenama u Sarajevu

Sci-Tech / Flash | 05. 11. 2015. u 16:35 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više od 120 studenata će sudjelovati u Dijalogu o klimatskim promjenama koji se održava danas i sutra u Sarajevu.

Uoči globalne konferencije o klimatskim promjenama COP21 koja će se održati u prosincu u Parizu, cilj Dijaloga o klimatskim promjenama je unapređenje razumijevanja i brige javnosti za utjecaje i prijetnje uzrokovane klimatskim promjenama.


Studenti će imati priliku za stjecanje znanstvenog i tehničkog znanja, sudjelovati u obukama i panel diskusijama, te stručni uvid kroz susrete s predstavnicima vodećih kompanija u oblasti obnovljivih izvora energije, energetske učinkovitosti i inovacija.

Panel diskusija u kojoj će sudjelovati šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU veleposlanik Lars-Gunnar Wigemark, veleposlanik Švedske Fredrik Schiller, veleposlanik Njemačke Christian Hellbach, zamjenica veleposlanice Kraljevine Nizozemske Loes Lammerts, zamjenica veleposlanice Francuske Catherine Veber i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović će biti održana u petak.

Domaćini dijaloga je Delegacija EU i specijalni predstavnik EU u BiH, Veleposlanstvo Kraljevine Švedske, Veleposlanstvo SR Njemačke, Veleposlanstvo Kraljevine Nizozemske i Njemačko društvo za međunarodnu suradnju (GIZ), priopćeno je iz Delegacija EU u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close