Craidd SOM

VIDEO | Napravljeno prvo bh računalo

Sci-Tech / Flash | 24. 05. 2017. u 09:34 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Craidd SOM (System on module) je prvo bosanskohercegovačko računalo, koje su razvili i proizveli mladi stručnjaci u TRING d.o.o. Gračanica.

Craidd SOM je najmanji SOM na svijetu, baziran na ARM Cortex A7 DualCore arhitekturi, s predinstaliranim Linux ili Android operativnim sustavom, piše Buka.

Uobičajena promjena mu je u embedded sustavima, te se koristi kao optimalno rješenje za automatizaciju, praćenje i kontrolu opreme, kao i za mnoge druge primjene u industriji. Također se može koristiti u aplikacijama za kontrolu procesa, te kao odlična alternativa mikrokontrolerima.

Prva primjena u BiH ostvarena je u vidu integracije u fiskalni uređaj FP2, koji predstavlja rješenje koje zamjenjuje kombinaciju računala i fiskalnog printera, a sve u cilju optimizacije prodajnog mjesta i smanjenja troškova.

Tring doo je vodeći proizvođač fiskalnih sustava za područje FBIH i ponuđač kvalitetnih proizvoda, usluga i rješenja iz oblasti informatike, elektronike i strojarstva. Firma je osnovana 2002 godine i od tada bilježi konstantan financijski rast i stručno napredovanje.

Kopirati
Drag cursor here to close