Apple na aparatima

VIDEO | Evo kako možete sami složiti iPhone

Sci-Tech / Flash | 14. 04. 2017. u 17:23 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako imate volje, nešto sredstava i znanje o elektronici, onda možete slijediti put Scottyja Allena, Amerikanca koji živi u Kini. Entuzijast i informatički inženjer stacioniran u Shenzhenu odlučio se sam napraviti - Appleov iPhone.

Iako na prvi pogled ideja izgleda kao nemoguća misija, jer iza masovne proizvodnje uvijek stoji vojska vrijednih djelatnika, zapravo je ovo dokaz kako ponekad previše mistificiramo stvari, baš kao što je dokaz da su cijene većine elektroničkih uređaja realno previsoke u odnosu na troškove proizvodnje.

Primjerice, Allen je u Shenzenu, koji je inače poznat kao grad u kojem ćete bez dvojbe pronaći sve što vam treba iz svijeta elektronike i tehnologije, bateriju za iPhone nabavio za samo pet američkih dolara. Uglavnom, za nešto manje od dva mjeseca uspio je samostalno složiti iPhone 6S smartphone koji je u potpunosti funkcionalan i upotrebljiv, piše Zimo.co.

Za one koji se s pravom pitaju zašto se Scotty Allen nije odvažio na slaganje posljednjeg Appleovog modela iPhone 7, ponudio je poprilično realan odgovor. Komponente za iPhone 7 su još uvijek teško dobavljive za pojedince, što bi u svakom slučaju poprilično produžilo vrijeme ovog ''samostalnog projekta'', a k tome Allen već ima iPhone 6S, pa mu se činilo logičnim da usporedi funkcionalnost i kvalitetu uređaja koji je kupio u Apple Storeu s onim koji je složio sam.

Na kraju je dokazao da uz ispunjenje uvjeta s početka ovog teksta nije preveliki problem ''proizvesti'' iPhone 6S uređaj iz kućne radinosti, jer je na njegov uređaj s 16 GB memorije (i potpuno unikatnim crveno-ružičastim dizajnom) bez najmanjeg problema instalirao iOS 9. Scotty Allen je zapravo htio dokazati svoju fascinaciju ''tržnicom iz Shenzhena'' koja vam nudi sve što vam je potrebno za proizvodvnju vlastitog iPhone pametnog telefona.

Kopirati
Drag cursor here to close