Uskoro zapošljavanje svih liječnika s evidencije Zavoda za zapošljavanje

Sci-Tech / Flash | 10. 03. 2016. u 14:15 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zavod zdravstvenog osiguranja Tuzlanske županije će, u cilju realizacije projekta zapošljavanja osamdeset liječnika koji se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje, raspisati javni poziv za zdravstvene ustanove s područja ove županije.

To je dogovoreno danas na sastanku županijskog premijera Bege Gutića i ministra zdravstva Bahrudina Hadžiefendića s direktoricom Zavoda zdravstvenog osiguranja Almirom Hurić i direktorom Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla Nešadom Hotićem, priopćeno je iz Ureda za zajedničke poslove županijskih organa TŽ.

S obzirom da je Univerzitetski klinički centar Tuzla, putem projekta Federalne vlade već pokrenuo proceduru za upošljavanje 20 liječnika, projektom Zavoda zdravstvenog osiguranja je predviđeno financiranje 60 liječnika, koji bi u skladu s potrebama zdravstvenih ustanova, osim UKC-a Tuzla trebali biti zaposleni u neki od 13 domova zdravlja u TŽ, Centar za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i banjsko liječenje "Ilidža" Gradačac ili Zavod za javno zdravstvo TŽ.

Na ovaj način bit će realizirano obećanje Vlade TŽ da tijekom ove godine zaposli sve liječnike koji se nalaze na evidenciji Zavoda, s jedne strane ali i osigura potreban medicinski kadar u zdravstvenim ustanovama, s obzirom da će već u skorije vrijeme veliki broj liječnika na UKC-u ispuniti uvjete za odlazak u mirovinu.

''Ovo je strateško razmišljanje. Ovim projektom se pripremamo da u vrlo skoroj budućnosti ne dođemo u situaciju da liječnike koji odu u mirovinu nema tko zamijeniti'', rekao je direktor Hotić.

Resorni ministar Hadžiefendić ističe da Vlada strateški razmišlja i nastoji prevenirati eventualne probleme u zdravstvenom sustavu. Mladi liječnici koji sada dobiju priliku i zaposlenje, dodao je, trebaju vremena da prođu dalje medicinske procedure, specijalizacije i slično, kako bi bili spremni zamijeniti svoje starije kolege.

Resorno ministarstvo će u narednom razdoblju intenzivirati aktivnosti u vezi s izradom nove bolničke liste lijekova, informatizacijom zdravstva kroz uvođenje sustava "e-recept“, te finalizacijom prvog projekta javno-privatnog partnerstva na Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close