Brend fokusiran na ljude

Upoznajte potencijal nove tehnologije 3D ultrazvučnog senzora za otisak prsta

Vivo uvijek cilja da u svoje proizvode ugradi tehnologije i inovacije koje će odgovoriti na potrebe korisnika u svijetu podložnom kontinuiranom mijenjanju.
Sci-Tech / Flash | 02. 06. 2022. u 16:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kao brend fokusiran na ljude, vivo uvijek cilja da u svoje proizvode ugradi tehnologije i inovacije koje će odgovoriti na potrebe korisnika u svijetu podložnom kontinuiranom mijenjanju. Za svoje najnovije proizvode, vivo je ponudio brži i sigurniji pristup pametnom telefonu. Zahvaljujući novom 3D ultrazvučnom senzoru otiska prsta, koji umjesto svjetlosti koristi ultrazvučne valove za prepoznavanje korisnika, najnoviji vivo pametni telefoni sada imaju najveći senzor otiska prsta, sa najkraćom brzinom otključavanja od svega 0,2 sekunde.

Senzor otiska prsta baziran na ultrazvučnoj tehnologiji

Kombinirajući čitač otiska prsta sa ekranom pametnog telefona za njegov besprijekoran izgled, 3D ultrazvučni senzor otiska prsta koristi najnoviju tehnologiju i ultrazvučne valove za skeniranje pora na koži, s ciljem kreiranja iznimno precizne 3D slike. Ultra tanak senzor, debljine svega 0,2 mm, doprinosi raznovrsnosti opcija oblika uređaja, pa su tako dostupni ekrani od punog stakla od ivice do ivice, kao i fleksibilni OLED ekrani.

Najveća površina za čitanje otiska prsta za fleksibilno iskustvo otključavanja

Smješten ispod ekrana, ovaj senzor otiska prsta površine 20x30mm2 najveći je u industriji pametnih telefona. Površina za čitanje je 11,1 puta veća od tradicionalnih optičkih senzora otiska prsta na ekranu, što poboljšava cjelokupno iskustvo otključavanja.

Vremena kada je za postavljanje jednog otiska prsta trebalo nekoliko minuta čekanja i dodirivanja senzora su sada prošlost. Velika površina senzora za čitanje može gotovo u trenutku prikupiti potrebnu količinu biometrijskih informacija za proces otključavanja, što znači da će korisnici postaviti otključavanje otiska prsta jednim jednostavnim pritiskom na ekran.

Zahvaljujući velikoj površini za čitanje, ultrazvučni senzor otiska prsta na ekranu može podržati čitanje dva otiska prsta odjednom, što poboljšava sigurnost aplikacija za pametne telefone. To znači da korisnici proces provjere autentičnosti mogu postaviti korištenjem dva prsta, što doprinosi zaštiti odabranih aplikacija, poput onih za financije, društvene mreže ili čak medijske galerije.

Nevjerojatno brza tehnologija skeniranja otiska prsta

Novi senzor pruža izvanredno brz proces registracije otiska prsta jednim jednostavnim dodirom. Tradicionalno optičko skeniranje otiska prsta na jednoj tački na ekranu zahtijeva oko 15 do 20 dodira, a zahvaljujući novom ultrazvučnom senzoru, otključavanje mobilnih telefona će trajati svega 0,2 sekunde.

Brzi pristup vašim omiljenim aplikacijama

Još jedna impresivna inovacija kompanije vivo za ultrazvučni sistem otključavanja korištenjem otiska prsta je mogućnost pristupa omiljenim aplikacijama samo jednim dodirom senzora. Veliko područje senzora otiska prsta omogućava korisnicima da jednostavno postave brzi pristup odabranim aplikacijama - tako će istovremeno otključati telefon i pristupiti određenoj aplikaciji u iznimno kratkom roku, samo jednim dodirom senzora.

Sigurnost koja ide dalje od ekrana

vivo ultrazvučni senzor ispunjava najviše sigurnosne standarde, odbijajući lažne fotografije i otiske prstiju. Nadalje, nudi iznimno jaku zaštitu, čak i u ekstremnim uvjetima, pa tako učitava otisak čak i kod suhe, mokre ili kontaminirane kože prsta.

''Pametni telefoni postali su iznimno važan dio našeg svakodnevnog života i na njih računamo u gotovo svemu - od komunikacije, preko čuvanja uspomena i kupovine, pa sve do financijskih usluga. Upravo zato su sigurnost podataka i brz pristup njima od velike važnosti. Uz vrhunsko sigurnosno rješenje, neki od naših najnovijih proizvoda, kao što su iQOO serija i X Note, omogućavaju potrošačima da brzo pristupe svojim aplikacijama za pametne telefone na personaliziran način, uživajući u sigurnom i prilagođenom iskustvu otključavanja. Radujemo se što ćemo koristiti ovu novu tehnologiju za naše nadolazeće vivo proizvode.'', izjavio je Dušan Kuzmanović, direktor prodaje u predstavništvu kompanije vivo za područje BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close