Koristio utičnicu

Uhićen jer je u vlaku punio bateriju iPhonea

Sci-Tech / Flash | 14. 07. 2015. u 20:41 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan od najvećih problema vlasnika pametnih telefona jest kratko trajanje baterije jer surfanje, internetom, pregledavanje videozapisa i igranje igara mogu jako brzo isprazniti bateriju pa se telefoni moraju puniti dva ili tri puta dnevno.

Prije nekoliko dana problema s baterijom na svom iPhoneu imao je i Robin Lee, 45-godišnji umjetnik iz Velike Britanije koje je mobitel odlučio napuniti uključivši ga u električnu utičnicu u vlaku, piše Zimo.co.

Uz te utičnice stoji upozorenje kako su one namijenjene samo za povezivanje uređaja za održavanje i čišćenje vlakova te nisu namijenjene za javnu uporabu jer bi povezivanjem s uređajima poput prijenosnih računala moglo doći do oštećenja.

Lee se nije obazirao na ta upozorenja te je tijekom vožnje napunio mobitel – kada ga je primijetila pripadnica PCSO-a (riječ je o civilnim jedinicama s nekim policijskim ovlastima koje su, među inim, zadužene za sigurnost u vlakovima), rekla mu je kako je ilegalno koristio strujnu utičnicu i prekršio zakon te je na sljedećoj postaji pozvala policiju koja ga je uhitila.

Lee je 'poludio' zbog uhićenja rekavši kako zbog takve stvari nije trebao biti uhićen te kako je cijela situacija nevjerojatna i smiješna.

On je ubrzo pušten zbog prekršaja vezanog uz 'korištenje utičnice bez odobrenja', no ponovno je uhićen zbog 'neprihvatljivog ponašanja' prema policajcima.

Inače, prema britanskom zakonu o krađama iz 1968. godine, maksimalna kazna za ovakav prekršaj može iznositi i do pet godina zatvora, no Lee se ne treba bojati kazne jer zbog korištenja strujne utičnice protiv njega neće biti podignuta optužnica.

Prošlog tjedna mediji su prenijeli vijest o 19-godišnjem Nicku Silvestriju koji se, prije početka predstave na Broadwayju, popeo na binu i uključio punjač za telefon u strujnu utičnicu, javlja Zimo.co.

Gledatelji su prvo mislili kako je i to dio predstave – pogotovo što je utičnica bila lažna i bila je dio koreografije, no nakon što su ga zaštitari izbacili van, ismijali su ovog mladića. Razlog zbog kojeg se popeo na binu bile su , kako je naknadno rekao medijima, djevojke koje su ga 'zvale cijeli dan', a njemu je baterija pala na samo pet posto.

Kopirati
Drag cursor here to close