Jedan krov

Udruge protiv podjele u školama: Podjele ne nude nikakvu šansu

Sci-Tech / Flash | 26. 05. 2017. u 10:23 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvadeset organizacija civilnog društva u BiH pozivaju vlasti BiH s akcentom na kantone u kojima se provodi segregacija u obrazovanju da poduzmu mjere na stvaranju jedinstvenog obrazovnog sustava i prekinu praksu razdvajanja djece prema etničkoj pripadnosti.

To je zahtjev različitih međunarodnih organizacija i tijela, uključujući i UN-ov odbor za ekonomska, socijalna i kulturna prava.

Također, predstavnici vlasti pozivaju se da osiguraju punu provedbu Okvirnog zakona o osnovnom i srednjem obrazovanju u BiH i njegovih ključnih odredbi o zajedničkom jezgru nastavnih planova i programa.

''Sadašnje stanje podjela u obrazovanju ne samo da je daleko od svjetskih ili europskih standarda već i ne nudi nikakvu šansu za razvoj i prosperitet mladim generacijama. Aktivizam mladih iz Jajca primjer je pozitivne prakse i građanske odgovornosti i dokazuje da su mladi srednjoškolci protiv necivilizacijskih podjela i segregacije koja im nameću političari, te nam daju nadu u bolju budućnost'', navodi se u priopćenju Centra civilnih inicijativa.

Kopirati
Drag cursor here to close