Edukacija

Udruga HUM partner projekta 'ONLINE SENIORI' u Mostaru

Sci-Tech / Flash | 14. 10. 2015. u 13:19 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom nastavka realizacije projekta „ONLINE SENIORI“, pokrenutog od strane Američke trgovačke komore u BiH - AmCham BiH, te njezinih članica kompanija Telemach i MIcosoft, u Mostaru u prostorijama udruge HUM potpisan je ugovor o partnerstvu na projektu koji ima za cilj povećanje stope digitalne pismenosti u BiH kod osoba treće dobi, podizanje svijesti kod mladih za brigu o starijima, te smanjenje međugeneracijskog jaza o pitanju upotrebe tehnologije.

"Nakon uspješno realiziranog projekta u Sarajevu i više od 400 educiranih osoba treće dobi, nastavljamo po planu s edukacijama osoba treće dobi u Mostaru. Udruga HUM je partner 'Online Seniori' projekta za područje Mostara i njoj će, po završetku edukacija, biti donirano 20 prenosivih uređaja od Telemacha kao i godinu dana besplatne usluge interneta - kaže izvršna direktorica AmChama u BiH Violeta Čibukčić.

Od ovog trenutka osobe treće dobi koje žele pohađati edukacije u Mostaru mogu se prijaviti na kontakt telefon 036 833 333, e-mail prijavom na [email protected], [email protected], putem online stranice osnovane za potrebe projekta "onlineseniori.ba" ili u showroom centru Telemacha u Mostaru na adresi Zagrebačka br. 2 u blizini Rondo Centra.

Na besplatne edukacije mogu se prijaviti svi zainteresovani do 30. listopada.

"U Sarajevu je održano 2.400 sati radionica. Uručene diplome polaznicima dokazi su da smo povećali stopu informatičke pismenosti u Sarajevu. Kategoriju stanovništva, kod koje se bilježi najniža stopa informatičke pismenosti, educirali smo o osnovama digitalnih tehnologija i uveli ih ovim, društveno korisnim projektom, u svijet online pismenosti čime smo Europu i svijet tehnologije približili BiH. Polaznici ovog projekta mogu poslije edukacija i priključiti super povoljan DUO TEL senior paket uz tablet na kojem su se educirali", kaže Kenan Đonko direktor prodaje, korisničkog odnosa i marketinga Telemach kompanije.

Stanko Cvitanović, predsjednik Udruge „HUM“, kojoj će poslije završenih edukacija Microsoft donirati i softvere, kaže da za ovaj projekat postoji veliko interesiranje te da već 20 osoba treće dobi nestrpljivo čeka na edukacije.

"Drago nam je što je organizator odabrao udrugu „HUM“ za partnera projekta. Edukacije će koristiti našim članovima obzirom da je svijet toliko napredovalo da je korištenje digitalnih tehnologija osnova za bilo koju vrstu poslovanja. Posebno nam je važna donacija prenosivih uređaja jer ćemo nastaviti s edukacijama i nakon završetka projekta što je i cilj „Online Seniori“ projekta", istaknuo je Cvitanović.

Interesantno je da će polaznicima projekta biti tjedno uručivane diplome završenih edukacija na svečanim prijemima u Udruzi, ali da će isto tako imati mogućnost priključka DUO TEL GRANDE SENIOR paketa Telemach-a sa tabletom imati isključivo oni polaznici koji prilože diplomu o završenoj edukaciji.

Kopirati
Drag cursor here to close