Razmjena učenika

Učenici iz Bijelog polja boravili u Nizozemskoj

Sci-Tech / Flash | 31. 03. 2016. u 07:50 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U uzvratnoj posjeti Nizozemskoj, učenici Osnovne škole 'Bijelo Polje' su bili u razdoblju od 12.3. do 18.3.2016. godine.

Učenici su na veoma poučan i kreativan način kroz radionice predstavili mlađim učenicima i nastavnicima Merlet College škole bosansko pismo, hranu, glazbu, tradicionalni ples, zabavne i sportske igre.

Svaka radionica završavala je kratkim kvizom znanja u kojem su se natjecali nizozemski učenici. Učenici škole iz Bijelog polja imali su sate učenja nizozemskog jezika, te su najbolji i nagrađeni.

Na Festivalu kulture u gradu Cujik sudjelovali su i učeninici iz Nizozemske, Španjolske, Baskije, Italije, Srbije, Danske i Latvije.

Podsjećamo, krajem prošle školske godine mostarska škola ostvarila je kontakt sa školom Merlet College iz grada Cuijk – Nizozemska. Dogovorena je suradnja i realizacija projekta razmjene učenika.

Učenici iz Nizozemske su bili u posjeti Hercegovini u listopadu 2015. godine od 17.10. do 24.10. Nizozemski učenici su bili smješteni u obitelji učenika iz Bijelog Polja. Za vrijeme svog boravka u Mostaru upoznali su se sa bosanskohercegovačkom kulturom, kao i načinom življenja i različitim bosanskohercegovačkim običajima. Također su posjetili Sarajevo, Srebrenicu, Mostar, Dubrovnik, Počitelj i Blagaj.

Osnovni cilj suradnje između škola bio je upoznavanje kulture i običaja dviju država. Projekt razmjene učenika vodili su nastavnici Azra Šoše i Muamer Hujdur, te pedagoginja Zijada Pajić. U projektu je sudjelovalo 19 učenika iz BiH, te 21 učenik iz Nizozemske.

Kopirati
Drag cursor here to close