zahvala

U Vitezu obilježen Europski dan darivanja organa

Sci-Tech / Flash | 15. 10. 2016. u 17:14 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je Udruženje dijaliziranih i transplantiranih SBK/KSB (UDiT SBK/KSB) ispred TC FIS u Vitezu, obilježilo Europski dan darivanja organa a koji se obilježava u cijeloj Europi na temelju odluke Vijeća Europe.

''Ovaj, za nas vrlo važan dan, obilježili smo podijelom prigodnog promotivnog materijala, razgovarajući sa građanima o važnosti darivanja organa o bolesti unutarnjih organa i načinu liječenja te preventivi same bolest. Iskoristili smo i priliku da se zahvalimo svim živim donorima iz naše županije koji su svojom hrabrom odlukom i gestom darujući dio sebe, spasili nase kolege i prijatelje, darujući im novi život'', poručili su iz ove Udruge.

Nakon razgovora, veliki broj građana, se odlučio za potpisivanja donorske kartice kao izraz svoje humane odluke o darivanju organa.

Ovoj akciji se priključio i dio explantacijskog tima iz KB Zenica na čelu sa dr.Nerminom Rizvanović, koji je uradio najviše explantacija organa u BiH u poslijednje dvije godine. Na taj način su spašeni mnogi životi.

U BiH je 3000 bolesnika na dijalizi od kojih bi jedna trećina mogla biti transplantitrana. Ovo je samo jedna u nizu akcija koju provodi ova Udruga, a za četiri godine imat će potpisanih više od 1200 donorskih kartica građana SBK.

Kopirati
Drag cursor here to close