Gradska vijećnica

U Širokom Brijegu održan Regionalni dijalog o zapošljavanju mladih

Sci-Tech / Flash | 24. 12. 2015. u 00:21 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Gradskoj vijećnici u Širokom Brijegu je u organizaciji Omladinske informativne agencije BiH (OIA) održan Regionalni dijalog o zapošljavanju mladih u okviru Kampanje za veće zapošljavanje mladih u BiH koja je započeta u listopadu ove godine.

Kampanju vodi Omladinska informativna agencija BiH (OIA) sa svojim Munja Inkubatorom uz pokroviteljstvo Ministarstva ljudskih prava BiH, te partnerstvom s nizom institucija, organizacija i Veleposlanstvom Švicarske u BiH.

Regionalni dijalog o zapošljavanju mladih otvorio je Mate Lončar predsjednik mladih Federacije BiH. O Kampanji za veće zapošljavanje mladih u BiH je govorio Jan Zlatan Kulenović, direktor Omladinske informativne agencije BiH (OIA), te je promovirao novi alat – info platformu Hoću.ba i opciju za suradnju i promociju partnera.

Na Regionalnom dijalog o zapošljavanju mladih sudjelovali su predstavnici Gradske uprave, mladih, Zavoda za zapošljavanje, škola, ministarstva obrazovanja, mladi poduzetnici...

Čak 63% mladih je nezaposleno po čemu je BiH najlošija u Europi. Pored nezaposlenosti poseban problem predstavlja neaktivnost mladih na tržištu rada, te izuzetno mali broj onih koji se na dodatne načine usavršavaju i razvijaju svoje vještine (prema istraživanju UN-a samo 25% ima iskustvo sa neformalnim obrazovanjem, 10% volontira i 7% mladih je član neke omladinske organizacije).

Kopirati
Drag cursor here to close