od 2.do 4. ožujka

U Sarajevu peti kongres psihologa

Sci-Tech / Flash | 02. 03. 2017. u 07:12 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Peti kongres psihologa Bosne i Hercegovine s međunarodnim sudjelovanjem održat će se od 2.do 4. ožujka u Sarajevu na dvije lokacije - u hotelu Europa i u Domu oružanih snaga Bosne i Hercegovine. Program Kongresa obuhvaća priopćenje izvornih temeljnih i primijenjenih istraživanja iz svih područja psihologije kroz tematske simpozije, okrugle stolove, usmena izlaganja i poster prezentacije koji će posjetiocima skupa pružiti uvid u aktualne teme iz oblasti psihologije.

Raspon tema koje su obuhvaćene tijekom tri dana Kongresa, od psihoterapije, mentalnog zdravlja, edukacijske, socijalne, razvojne, organizacijske psihologije, psihologije sporta, psihologije ličnosti te kliničke i zdravstvene psihologije su idealna prilika za suradnju i razmjenu znanja i ideja stručnjaka različitih psihologijskih usmjerenja.

Prvi put u Bosni i Hercegovini, na znanstvenim skupovima psihologa, je organiziran simpozij Vojne psihologije gdje ćemo, uz predstavnike BiH, ugostiti i stručnjake iz Europskih zemalja i zemalja regije koji će diskutirati o psihologijskim aspektima odlaska i bivanja u vojsci.

Kongres psihologa je organiziralo Društva psihologa FBiH, Društva psihologa Republike Srpske i Društva psihologa Brčko distrikta, a uz financijsku i medijsku potporu partnera i sponzora.

Od 2009. godine su održana četiri izuzetno uspješna i posjećena Kongresa, a ovaj peti, kao dokaz kontinuiteta i razvoja psihološke struke i nauke, kao i posvećenog rada sva tri društva psihologa, je privukao najveći broj gostiju iz inostranstva i regije, odnosno pruža izvrsnu priliku za predstavljanje radova i okupljanje istraživača iz oblasti psihologije, priopćeno je iz Organizacijskog odbora Petog kongresa psihologa.

Kopirati
Drag cursor here to close