za mlade

U OŠ Ivana Gundulića Mostar uspješno proveden program „Osnaživanje obitelji“

Sci-Tech / Flash | 23. 11. 2015. u 16:11 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Program osnaživanja obitelji za mlade od 10 do 14 godina (POO 10-14) razvijen je za projekt „Obitelj“ koji je istraživački pothvat Centra za istraživanje The University of Iowa. Projekt je osmišljen da se testiraju intervencije usmjerene k obitelji koje su namijenjene tome da se doprinesu smanjenju vjerojatnoće zlouporabe zabranjenih supstanci i drugih problema vezanih za tinejdžerske godine.

POO 10-14 je u BiH pilot projekt koji se provodio istovremeno u dvije mostarske i dvije sarajevske škole pod pokroviteljstvom Ministarstva sigurnosti BiH i nevladine organizacije PROI. Osmišljen je za obitelji s predtinejdžerima i tinejdžerima uzrasta približno 10-14 godina. POO 10-14 uključuje posebne aktivnosti kako bi se roditeljima/ starateljima pomoglo da nauče vještine odgajanja kojima se pruža podrška njihovoj djeci, te kako da djelotvorno discipliniraju i usmjeravaju svoju djecu. Mlade se poučavalo kako da imaju zdravu orijentaciju ka budućnosti i da više cijene svoje roditelje/staratelje, te su učili vještine svladavanja stresa i vršnjačkog pritiska.

U Osnovnoj školi Ivana Gundulića Mostar POO 10-14 provođen je u skupini od 12 obitelji sedam uzastopnih tjedana. Svake srijede održavane su trosatne radionice na kojima su s roditeljima i mladima radile certificirane voditeljice Nikolina Stojić, Ita Pandža i Tanja Kožul. Nakon završenog programa svim sudionicima uručene su prigodne zahvalnice za sudjelovanje u projektu.

Kopirati
Drag cursor here to close