Međunarodni forum Bosna

U Mostaru sedma međunarodna konferencija "Jedinstvo i razlike u Europi"

Sci-Tech / Flash | 17. 07. 2012. u 11:15 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sedma međunarodna konferencija "Jedinstvo i razlike u Europi" bit će upriličena od 29. do 31. srpnja u Mostaru, u organizaciji Međunarodnog foruma Bosna.

U radu konferencije sudjelovat će 40 znanstvenika iz zemlje i svijeta, a izlaganja i rasprave bit će organizirani u tri znanstvena područja i to "Religija, identitet i društvo", "Centar i periferija u društvenom, kulturnom, političkom i ekonomskom životu" te "Europski unutarnji i vanjski drugi".

Na konferenciji za novinare u Mostaru, organizatori su istaknuli kako su, uz znanstvena izlaganja i pripadajuće rasprave, predviđena i četiri programa za širu javnost, koja će biti upriličena u Hotelu "Bristol".

Prvi program je predavanje Gila Anidjara iz SAD-a pod nazivom "Još jedan drugi Abraham", koje će biti upriličeno 29. srpnja, u 21,15 sati.

Drugi program bit će upriličen 30. srpnja, u 21,15 sati, a riječ je o javnoj raspravi pod nazivom "Nacionalizam i budućnost balkanskih zemalja", gdje će gosti govornici biti Ivo Banjac (Hrvatska), Sonja Biserko (Srbija) i Rusmir Mahmutćehajić (BiH).

Narednog dana, u poslijepodnevnim satima biti upriličeno predavanje pod nazivom "Libija i Europa", govornik Aref Ali Nayed (Libija).

Također, 31. srpnja bit će upriličena "Otvorena glazbena večer: Bosanske ljubavne pjesme", glazbenika Amire Medunjanin i Boška Jovića.

Kopirati
Drag cursor here to close