od 5. do 8. svibnja.

U Mostaru regionalno inženjersko natjecanje 'EBEC Balkan'

Sci-Tech / Flash | 03. 05. 2017. u 12:21 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Regionalno inženjersko natjecanje “EBEC Balkan” održat će se 5 svibnja u 10 sati u Gradskoj vijećnici Mostar.

Natjecanje će se održavati u razdoblju od 5. do 8. svibnja.

EBEC Balkan organiziraju lokalne BEST grupe iz Beograda, Novog Sada, Niša, Skoplja, Mostara i Podgorice. Okuplja 48 natjecatelja, pobjednike lokalnih rundi iz navedenih gradova. Samo natjecanje je podijeljeno u dvije kategorije: Case Study i Team Design, priopćeno je s Univerziteta 'Dzemal Bijedic' u Mostaru.

Team design je jedno od najpopularnijih i najkreativnijih kategorija studentskih natjecanja i podrazumijeva rješavanje određenog inženjerskog problema konstruiranjem fizičke sprave koja vrši zadatu funkciju kao što su dizalica, katapult i letjelica. S limitiranim resursima i vremenom studenti trebaju koristiti svoje znanje i da u timu od četiri sudionika konstruiraju traženu spravu

Napravljenu mašinu testiraju pred publikom i stručnim žirijem.

Case study je druga kategorija natjecanja. Sudionici imaju zadatak riješiti tehničko-menadžerski problem koji je stvaran ili čest korporativni problem. Sudionici trebaju predvidivi skup rješenja koji će istaći njihovo poznavanje problema, kao i tehniku za rješavanje takvog problema.

U Case study-u sudionici imaju mogućnost da pokažu svoje znanje, iskustvo, originalnost i da istaknu retoričke sposobnosti, navodi se u priopćenu.

Kopirati
Drag cursor here to close