Posjeta školi

U Mostaru prigodnim predavanjem obilježen Svjetski dan mozga

Sci-Tech / Flash | 18. 03. 2015. u 07:23 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Studenti s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru posjetili su petaše i osmaše Osnovne škole Antuna Branka Šimića u Mostaru.

Održali su predavanje o mozgu povodom Svjetskog tjedna mozga. Jedno predavanje je bilo prilagođeno petašima a drugo osmašima. Učenici su saznali mnogo zanimljivih stvari o mozgu, npr. dijelove mozga, ulozi mozga itd.

Bilo je i mnogo pitanja, ali nažalost nije bilo dovoljno vremena za odgovoriti na sve. Učenici su se dobro zabavili, bilo je poučno, jer su saznali nešto više o funkciji mozga.

Studenti s Medicinskog fakulteta su učenicima podijelili letke, u kojima stoji više informacija o moždanom udaru. Između ostalog, bitno je istaknuti da na moždani udar treba posumnjati ukoliko osjetite ili doživite: utrnulost, slabost ili oduzetost ruke ili noge pogotovo ako je zahvaćena jedna strana tijela, poremećaj govora: otežano i nerazumljivo izgovaranje riječi, nerazumijevanje govora druge osobe, gubitak ravnoteže i/ili koordinacije uz druge upozoravajuće znakove, naglu, jaku glavobolju bez jasnog uzroka praćenu povraćanjem, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close