ZTE

U Mostaru predstavljena rješenja za pametne kuće i pametne gradove

Sci-Tech / Flash | 13. 04. 2016. u 13:38 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedna od najvećih svjetskih telekomunikacijskih i informatičkih kompanija ZTE predstavila je na Međunarodnom sajmu gospodarstva Mostar 2016. svoja hardwerska i softwerska rješenja za "pametne kuće" i "pametne gradove".

Koncept "pametnih kuća" i "pametnih gradova" podrazumijeva uporabu suvremene informatičke opreme pri upravljanju gradskom i kućnom infrastrukturom, a krajnji cilj je racionalizacija troškova i povećanje kvalitete života.

Riječ je o brzorastućem segmentu industrije. Procjenjuje se da će 2018. godine vrijednost tog segment na svjetskom tržištu iznositi oko 100 milijardi dolara.

ZTE-ov platforma Zandra već danas nudi mogućnost daljinskog video nadzora u kućama, zatim daljinskog upravljanja grijanjem i rasvjetom, sigurnosne senzore i slično, a sve to preko jednostavne aplikacije dostupne na mobilnim telefonima.

Kompanija planira u bliskoj budućnost implementirati rješenja koja će omogućiti nadzor zdravlja ukućana (mjerenje pulsa i krvnog tlaka, mjerenje razine šećera u krvi i slično).

Kineska korporacija ZTE u više od 160 zemalja širom svijeta zapošljava oko 60 000 ljudi. Aktivna je na svim poljima informacijske i telekomunikacijske industrije, od proizvodnje pametnih telefona, preko softwerskih rješenja za pružatelje telekomunikacijskih usluga, do cloud usluga.

Kopirati
Drag cursor here to close