Prezentacija

U Mostaru predstavljanje programa malih grantova

Sci-Tech / Flash | 23. 11. 2014. u 22:20 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Promocija projekta 'Dijalog za budućnost', i predstavljanje programa malih grantova u iznosu od 700.000 američkih dolara biti će održana u srijedu, 26.11.2014. godine s početkom u 12:00 sati u zgradi Vijećnice u Mostaru (Velika dvorana).

Pozivaju se svi studenti, uposlenici Univerziteta 'Džemal Bijedić' i Sveučilišta u Mostaru, predstavnici nevladinih organizacija i neformalnih grupa građana, novinari, kao i svi ostali zainteresirani građani da prisustvuju promociji.

Ured rezidentnog koordinatora UN-a je na inicijativu Predsjedništva Bosne i Hercegovine, zajedno sa agencijama UNDP, UNESCO i UNICEF u srpnju 2014. godine počeo sa implementacijom projekta 'Dijalog za budućnost' koji ima za cilj stvoriti prostor za dijalog koji će omogućiti proces izgradnje mira u cijeloj zemlji, promovirati suživot i međukulturalno razumijevanje. Projekt će trajati 18 mjeseci, a 2 milijuna američkih dolara za implementaciju projekta je osigurao UN Fond za izgradnju mira.

"S obzirom da projekt želi na što bolji način uključiti mlade u svoje aktivnosti, promociju projekta organiziramo u suradnji sa Studentskim zborom Sveučilišta u Mostaru, a uz podršku rektorata. Promocije projekta su dio šire kampanje koja obuhvaća osam javnih univerziteta u BiH.

Posebno je važno naglasiti da će kroz projekat 'Dijalog za budućnost', mladi u BiH imati mogućnost konkurirati za dobivanje grantova za najbolje projekte iz oblasti: mladi, kultura, obrazovanje. Za grantove će moći aplicirati nevladine organizacije, neformalne grupe i pojedinci, a prezentacija projekta će upravo biti prilika za pojašnjavanje uvjeta i kriterija za financiranje ovih projekata", priopćeno je iz Unije studenata Univerziteta 'Džemal Bijedić.

Kopirati
Drag cursor here to close