Zloporaba droga

U Mostaru okrugli stol o borbi protiv ovisnosti

Sci-Tech / Flash | 27. 06. 2017. u 11:15 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Centar za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Mostar organizira okrugli stol "Zloporaba droga - uvijek novi izazovi" u povodu Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga i nedozvoljenog korištenja opojnih tvari.

Na okruglom stolu bit će iznesena dosadašnja iskustva Centra u radu s ovisnicima, prikazani principi opijatske supstitucijske terapije, socijalni i drugi zdravstveni aspekti problema zloporabe droga, a također će biti najavljen i predstavljen projekt "Rano prepoznavanje ovisnosti u djece".

Okrugli stol održat će se u Gradskoj vijećnici Grada Mostara 29. lipnja u 13 sati.

Problematika zloporabe droga i ovisnosti je široko prisutna i u bh. društvu te ima brojne zdravstvene i društvene posljedice.

Pojava novih droga i sve mlađa dob osoba koje se susreću s psihoaktivnim tvarima činjenice su koje zahtijevaju multidisciplinarni pristup u rješavanju problema.

Djelovanje obitelji je nezaobilazno, ali potreban je i zajednički napor u odgoju s obrazovnim i zdravstvenim ustanovama, policijom, centrima za socijalni rad, nevladinim organizacijama i savjesnim pojedincima na društveno odgovornim dužnostima, priopćeno je iz Centar za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close