MASA

U Mostaru i Nevesinju radionice o pomirenju

Sci-Tech / Flash | 14. 02. 2017. u 14:49 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Klub za rekreaciju mladih i invalida ''MASA'' Mostar organizira radionice ''Kako prevazići manipulacije u procesu pomirenja?''. Radionice će se održati 18. i 19. veljače, 2017. godine s početkom u 11.00 sati u prostorijama Centra za kulturu Mostar.

Radionice će sudionicima omogućiti kreiranje zajedničkih pozitivnih životnih iskustava, te stjecanje znanja i vještina koje će doprinijeti procesu pomirenja u dvije zajednice - Mostaru i Nevesinju.

Radionice se organiziraju u okviru projekta „Dijalogom do mira“, čiji je glavni cilj pružanje podrške izgradnji međusobnog povjerenja i pomirenja - kroz razbijanje stereotipa o multietničkoj suradnji/prijateljstvu kao izuzetku ili fenomenu, te kroz pomoć mladima da se riješe negativnih stereotipa i razumiju zajedničke interese građana različitog porijekla, promoviranjem dobrih praksi i iskustava u savladavanju socijalnih konflikata među pripadnicima različitih naroda i grupa građana, te kroz kreiranje prostora za susret i dijalog među njima, priopćeno je.

Na radionicama će sudjelovati 30 sudionika/ca iz Mostara i Nevesinja, priopćeno je.

Projekt „Dijalogom do mira“ je podržan od strane USAID-ovog projekta PRO-Budućnost kojeg implementira Catholic relief Services u suradnji sa Fondacijom Mozaik, Caritasom BIH, Forumom građana Tuzle, Helsinškim parlamentom građana Banja Luke i Međureligijskim vijećem u Bosni i Hercegovini.

Kopirati
Drag cursor here to close