S riječi na djela

U Mostaru debata o socijalnoj sigurnosti i jednakosti

Sci-Tech / Flash | 10. 04. 2015. u 15:40 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koalicija marginaliranih grupa u Bosni i Hercegovini - KOMA, uz podršku USAID-a, provodi kampanju javnog zagovaranja u oblasti donošenja (entitetskih) mjera za uspostavljanje minimuma socijalne sigurnosti i jednakih mogućnosti za sve građane, uključujući i one iz marginaliziranih grupa.

S tim ciljem Fondacija za socijalno uključivanje (FSU u BiH) i Inicijativa za bolju i humaniju inkluziju (IBHI), kao i Sekretarijat Koalicije KOMA, organizuju javnu debatu koja će pokrenuti diskusiju kako bi se pronašla adekvatna rješenja za donošenje (entitetskih) mjera za uspostavljanje minimuma socijalne sigurnosti i jednakih mogućnosti (npr. izmjena i dopuna zakona o socijalnoj zaštiti ili akata koji reguliraju ovu materiju ili donošenje novih, posebnih akata).

Cilj javne debate je otvaranje međusektorskog dijaloga između građana BiH, nevladinih organizacija i predstavnika vlasti i javnih institucija o konkretnim koracima koje je potrebno poduzeti za uspostavljanje minimuma socijalne sigurnosti i jednakih mogućnosti za sve građane BiH. Zaključci i preporuke javne debate će biti osnov daljih zagovaračkih aktivnosti Koalicije marginaliziranih grupa u BiH – KOMA, priopćeno je.

Javna debata ''Uspostavljanje minimuma socijalne sigurnosti i jednakih mogućnost'', bit će održana u srijedu, 15. travnja 2015. godine, u Nansen dijalog centru (NDC) u Mostaru s početkom u 11:00 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close