Pad dionica

Twitter: Sve raste, pa i gubitak

Sci-Tech / Flash | 28. 10. 2014. u 06:52 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Twitter je izvijestio o snažnom rastu prihoda i broja korisnika u proteklom tromjesečju, no pritom je angažman korisnika smanjen, dok je gubitak povećan, pa je cijena dionice te društvene mreže oštro pala.

U trećem kvartalu broj aktivnih korisnika Twittera porastao je za 23 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, na 284 milijuna, nešto sporije u odnosu na prethodno tromjesečje, kada je, zahvaljujući Svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu, broj korisnika porastao za 24 posto.

U trećem su tromjesečju, prenosi Hina, prihodi te društvene mreže porasli za 114 posto, na 361 milion dolara.

No, gubitak kompanije dosegnuo je 175 milijuna dolara, dok je u istom lanjskom razdoblju iznosio 64,6 milijuna dolara.

Pritom je za sedam posto palo prosječno vrijeme koje korisnici provode na toj društvenoj mreži, što je pokazatelj koji se pažljivo prati, jer upućuje na angažman korisnika.

Pad tog pokazatelja navodi na zaključak da kompanija ima poteškoća u održavanju interesa postojećih i privlačenju novih korisnika.

"Rast broja korisnika ponešto ohrabruje, međutim, Twitter mora navesti korisnike da ga koriste svakodnevno. Facebook neprestano daje korisnicima nove razloge da se vraćaju na njegovu web stranicu. Twitter u tom pogledu mora učiniti više", kaže Nate Elliott, analitičar u kompaniji Forrester Research.

Premda je izvršni direktor Twittera Dick Costolo poručio da je treći kvartal finansijski bio vrlo uspješan, cijena dionice te društvene mreže potonula je u ponedjeljak više od devet posto, na 44 dolara, prenosi Hina.

Ulagače su, naime, razočarale i procjene Twittera da će u četvrtom tromjesečju ove godine ostvariti prihode između 440 i 450 milijuna dolara, što je manje od procjena analitičara, s obzirom da se radi o prazničnom kvartalu, kada je potrošnja, kao i upotreba usluga kakve pruža Twitter najveća.

Kopirati
Drag cursor here to close