''Lakša'' inačica

Twitter Lite štedi promet i memoriju mobitela

Sci-Tech / Flash | 06. 04. 2017. u 16:43 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tviteraši u zemljama sa slabije razvijenom internetskom infrastrukturom i oni s nešto starijim i slabijim mobilnim uređajima od sada će moći mnogo lakše i brže u pokretu pristupiti omiljenoj društvenoj mreži.

Twitter je, naime, pokrenuo servis Twitter Lite, koji bi trebao korisnicima omogućiti isto iskustvo tvitanja uz velike uštede na resursima.

Kako kažu iz Twittera, "lakša" inačica će uštedjeti oko 30% vremena prilikom učitavanja i čak do 70% internetskog prometa. To znači da će joj se lako i brzo moći pristupiti čak i sa starih mobitela putem 2G mreža, javlja Bug.hr.

Trik je u tome da se mobilna aplikacija Twittera zamijeni s pristupom putem novog web sučelja, dostupnog na stranici mobile.twitter.com. Minimalističkoj se stranici može pristupiti putem bilo kojeg web preglednika (pa i s desktopa).

Bitno je napomenuti da ova inačica nudi sve iste osnovne funkcionalnosti kao i "prava" – moguće je tvitati, čitati vremensku crtu, slati i primati izravne poruke, postavljati i preuzimati medijske sadržaje, i tome slično.

Korištenje putem Chromea na Androidu omogućava i dostupnost "push" notifikacija, pa će iskustvo tvitanja putem "lakšeg" Twittera biti gotovo jednako onom kroz mobilnu aplikaciju.

Još ako ste dovoljno osviješteni da na početni zaslon svog mobitela dodate ikonu koja vas vodi na mobilni Twitter Lite, gotovo da nema razloga da ikada više učitavate njihovu mobilnu aplikaciju.

Kopirati
Drag cursor here to close