ponude

Twitter ide na prodaju, dva kandidata u igri

Sci-Tech / Flash | 27. 09. 2016. u 07:55 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prodaja društvene mreže Twitter očekuje se u sljedećih 30 do 45 dana, a kao mogući kandidati za kupovinu spominju se Disney i Microsoft.

Prema Bloombergu, zabavna i medijska grupa Disney već je konzultirala financijskog savjetnika o mogućoj ponudi, dok je prema televizijskom kanalu CNBC zainteresiranost pokazao i softverski div Microsoft.

Facebook, prema medijskim navodima, nema namjeru natjecati se za kupovinu. Tržište je pozdravilo moguće ponude, pa je dionica Twittera u slabom tržišnom okruženju zabilježila rast tečaja od 3,3 posto. Twitter je svojevremeno bio hvaljen kao nova internet zvijezda. Ali, došlo je do zastoja u rastu broja korisnika. Grupa je daleko zaostala iza najboljih Googlea i Facebooka.

Oglašivači su ga zaobilazili, a osim toga i top menadžeri su mu okrenuli leđa. U posljednje vrijeme, rastuću konkurenciju predstavljaju mu i Snapchat i Facebookov Instagram. Twitter se doslovno  raspao u drugom tromjesečju, ubilježivši najniži rast od javne ponude dionica (IPO) u studenom 2013. godine. Uslijed toga postao je kandidat za preuzimanje.

Kopirati
Drag cursor here to close