Tomislavgrad

Turska vojna misija darovala ultrazvučni aparat

Sci-Tech / Flash | 20. 12. 2016. u 17:34 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prostorijama Doma zdravlja Tomislavgrad danas je priređena svečana primopredaja ultrazvučnog aparata kojeg je ovoj zdravstvenoj ustanovi donirala Turska vojna misija u BiH.

Uz djelatnike Doma zdravlja, na čelu s ravnateljem dr. Ivanom Bagarićem te predstavnikom općine Tomislavgrad Lukom Krstanovićem, primopredaji je nazočilo i osam časnika i dočasnika Turske vojne misije, predvođenih pukovnikom Tajyfunom Çelikom.

U ime Turske vojne misije nazočnima se obratio pukovnik Çelik prenijevši pozdrave svih pripadnika turskog kontigenta u BiH.

''Naša misija nije samo čuvanje mira'', kazao je Çelik navodeći kako pokušavaju dati svoj doprinos i u projektima civilne suradnje.

Po njegovim riječima, do ove donacije, kao i do drugih donacija u kojima sudjeluju pripadnici Turske vojne misije, došli je nakon opsežnog istraživanja potreba stanovništva BiH, odnosno njezinih dijelova, nakon čega su krenuli u realizaciju projekta.

Pukovnik Çelik najavio je slične projekte i u 2017. godini te predstavnicima Doma zdravlja i općine Tomislavgrad uručio simbolične poklone.

Riječi zahvale turskoj vojnoj delegaciji uputio je ravnatelj tomislavgradske zdravstvene ustanove dr. Ivan Bagarić, kazavši da je ovom donacijom Dom zdravlja bogatiji za jedan aparat koji je neophodan u dijagnostici, dok je predsjednik OV Tomislavgrad Luka Krstanović istaknuo kako je riječ o zaista vrijednoj donacije za lokalnu zajednicu i njene stanovnike.

''Ova donacija nije samo materijalna vrijednost, nego je i simbol prijateljstva i potpore'', kazao je Bagarić dadavši da ona ima poseban značaj jer dolazi od ljudi vojnika koji imaju ozbiljnu i tešku misiju gradnje mira, a pri tome i dobru volju da se zauzmu za unaprjeđenje zdravlja.

Kopirati
Drag cursor here to close