Ako se plašite hakera

Trump savjetuje: Ostavite računala, koristite papir i olovku

Sci-Tech / Flash | 04. 01. 2017. u 08:00 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uslijed nedavnih hakerskih napada na američka računala, Donald Trump je napravio ono što Donald Trump radi najbolje: dao savjet svima koji žive u ovom tehnologijom prožetom vremenu.

Izabrani predsjednik SAD-a na nedavnom je novogodišnjem domjenku na Floridi prokomentirao opasnosti koje donosi rad s podacima na računalu, a sve to u jeku nedavnih ruskih hakerskih napada na američka računala.

''Znate, ako imate nešto baš jako važno, napišite to na papir i pošaljite to poštom, na starinski način. Jer znate što? Nijedno računalo nije sigurno'', rekao je Trump. Najbolja stvar ovdje (ili najžalosnija, kako god okrenuli) je što izjava zbilja ima smisla, piše Cnet.

Ranije proteklog tjedna Trump je još jednom potvrdio nesklonost računalima i tehnologiji sugeriravši da računala puno češće zbunjuju nego što prosvjetljuju.

''Mislim da su nam računala stvarno jako zakomplicirala živote. Čitava ova era računala stvorila je svijet mjestom gdje nitko ne zna što se zapravo događa'', rekao je Trump prošle srijede prema Reutersu.

Na Staru godinu, skorašnji američki predsjednik naveo je kako o tim stvarima zna puno više od svih ostalih. Pod ovime vjerojatno misli na ruski napad na računala Demokratske nacionalne konferencije koji je, navodno, utjecao na konačni rezultat izbora, prenosi T-portal.

Rekavši kako je optuživanje Rusije 'prilično ozbiljna stvar', nadodao je: ''Znam jako puno o hakiranju. I hakiranje je dosta teška stvar za dokazati, što znači da je krivac mogao biti netko sasvim drugi!''

Kopirati
Drag cursor here to close