Mostar

Trening za predstavnike u Mreži Vijeća učenika

Sci-Tech / Flash | 21. 04. 2017. u 14:33 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak, 20. travnja 2017.god. vrijedni srednjoškolci sa područja Hercegovačko-neretvanske županije prisustvovali su treningu za predstavnike u Mreži Vijeća učenika HNKŽ(MreVUK HNŽ) koji se održao u prostorijama „City“ hotela u Mostaru.

Jednodnevni trening je organizirao OKC Banja Luka, a treneri su bili Haris Leto i Anel Smajić. Na ovom treningu su srednjoškolci imali priliku da razgovaraju o njihovoj trenutnoj situaciji u društvu, potrebama i aktivnostima koje imaju za cilj da povežu sve srednjoškolce sa ovog prostora. Izvršena je evaluacija rada, te su dogovorene nove aktivnosti za sljedeće razdoblje.

Treningu je prisustvovao i ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ Rašid Hadžović koji je istaknuo da je spreman na buduću suradnju sa MreVUK-om HNŽ sa kojim ministarstvo ima potpisan memorandum. Nakon kratkog sastanka sa ministrom srednjoškolci su pristupili detaljnijoj razradi aktivnosti koje će poboljšati saradnju između srednjoškolaca naglašavajući činjenicu da su oni resurs koji se treba iskoristiti i razvijati.

Tijekom trening izabrano je prelazno rukovodstvo, a za predsjednicu je izabrana Habiba Ačkar dok je za PR-a mreže odabran Amar Turajlić. Aktualna predsjednica, Ena Šarić je istaknula da je ponosna na rad mreže, te da joj je iskustvo u omladinskom liderstvu pomoglo da izgradi sebe kao osobu koja je spremna na nove izazove, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close