Neograničeno jamstvo

Teslin solarni crijep pušten u prodaju

Sci-Tech / Flash | 11. 05. 2017. u 06:52 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Otkako je prošle godine Elon Musk najavio da će njegove, sada spojene, kompanije SolarCity i Tesla proizvesti solarni crijep kao zamjenu za klasične krovove, o njegovim karakteristikama i cijeni se mnogo toga nije znalo.

Međutim, u srijedu je započelo zaprimanje narudžbi za ovaj proizvod, i to po vrlo povoljnoj cijeni u usporedbi s klasičnim crijepom, a otkriveni su i neki novi detalji.

Cijena solarnog krova je oko 450 dolara po kvadratnom metru, što je – barem na američkom tržištu za koje su dali usporedbu – jeftinije od instalacije bilo koje inačice pokrivanja krova i dodavanja solarnih panela na njega.

Za početak će Tesla isporučivati tek dvije varijante crijepa, izvedbe u glatkom staklu i staklu s teksturom, dok će one koje podsjećaju na obični crijep ili kamene ploče u prodaju doći tek 2018. godine, javlja Bug.hr.

Solarni se krovovi prodaju u kombinaciji s baterijskim sustavom pohrane energije Powerwall, a čak i s njim ovakav je krov isplativiji od izgradnje klasičnog krova s nadograđenim solarnim panelima.

Bitno je napomenuti da su solarni crijepovi dostupni za narudžbu u gotovo cijelom svijetu, pa čak i kod nas, u sklopu regije nazvane "Other EU". Predujam se plaća prilikom narudžbe i iznosi 930 eura, a isporuke i instalacije očekuju se krajem ove i početkom sljedeće godine.

Zanimljivo, u Tesli su toliko uvjereni u kvalitetu ovog proizvoda da uz njega daju neograničeno jamstvo. Ovakav će krov trajati najmanje onoliko koliko i kuća na kojoj je postavljen. Jamstvo na same staklene ploče tako vrijedi do kraja životnog vijeka kuće ili do vječnosti – ovisi što dođe prije, kažu iz Tesle.

Garancija na fotonaponski sustav i energetsku učinkovitost je 30 godina. Narudžbu možete izvršiti već danas na Teslinom webshopu.

Kopirati
Drag cursor here to close