Širokopojasni internet

Telemach internet od sada 5 puta brži

Sci-Tech / Flash | 18. 11. 2015. u 15:38 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Telemach internet od sada je 5 X BRŽI od standarda u BiH čime tvrtka Telemach još jednom potvrđuje svoj status lidera na tržištu širokopojasnog interneta u BIH.

Naime, od sada za sve nove i postojeće pretplatnike koji se odluče za korištenje nekog od DUO NET ili TRIO GRANDE PAKETA na 24 mjeseca, Telemach je povodom povećanja brzine priredio akciju šest mjeseci besplatnog interneta. Korisnici koji se opredijele na neki od DUO NET GRANDE paketa uz ugovor od 24 mjeseca dobiti će i besplatan internet u razdoblju od 6 mjeseci, a uz TRIO paket, pored besplatnog interneta, korisnik će dobiti i HD kanale. Novost u ponudi Telemacha su i besplatne minute prema mobilnim mrežama, a dostupne su unutar TRIO GRANDE EXTRA i TRIO GRANDE PREMIUM PAKETA.

Inače, dosadašnje statistike pokazuju da BiH značajno zaostaje u broadband razvoju kako za susjedima, tako i za EU. Penetracija fiksnog broadbanda prema istraživanjima krajem 2013. bila je 13.5% u BiH što je za polovicu manje u odnosu na EU prosjek od 30%. Prosječna brzina pristupa u rujnu 2014.g. u BiH bila je 08.49 Mbit/s, u odnosu na prosjek EU od 27 Mbit/s. Isto tako brzina mobilnog broadband pristupa u rujnu 2014. u BiH bila je 3.27 Mbit/s,, u odnosu na prosjek EU 13.2 Mbps, priopćeno je.

''Ulazak stranih investicija na područje broadband interneta, među kojima je jedna od značajnijih tvrtke Telemach, utjecala je na višestruki porast brzina interneta i pad cijena u BiH što je rezultiralo napuštanjem koncepta naplate prometa. Stoga danas, zahvaljujući tvrtki Telemach, standardnu ponudu na tržištu predstavlja neograničeni (flat) paket usluga. Mišljenja smo da je potrebno da svi zajedno investiramo još više u širokopojasni internet, kako bi BiH bila konkurentnije društvo, a njeni građani ostvarili digitalnu pismenost na razini razvijenijih zemlja'', kazao je Željko Batistić, generalni direktor kompanije Telemach.

Kopirati
Drag cursor here to close