Akvizicija TeleKabela

Telemach i na području Zenice

Sci-Tech / Flash | 16. 08. 2012. u 12:18 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan od vodećih operatera kabelske televizije u Bosni i Hercegovini Telemach postao je vlasnik zeničke kompanije TeleKabel čime je najavio svoj ulazak na tržište Zenice.

Akvizicijom u Zenici kompanija Telemach je dodatno ojačala svoju strukturu i još jednom potvrdila svoju razvojnu orijentaciju na tržištu Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz te kompanije.

„Zadovoljstvo nam je što smo stigli u Zenicu i što ćemo i u tom gradu ubuduće moći pružiti cijelu lepezu Telemach usluga koje su danas dostupne našim korisnicima, a koje čine značajan tehnološki odmak u odnosu na dosadašnje usluge TeleKabela. U tu svrhu spremni smo investirati značajna sredstva u nove usluge i proširenje mreže u Zenici“, rekao je direktor Telemacha Željko Batistić.

Telemach je u vlasništvu Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i britanskog investicijskog fonda Mid Europa Partners sa sjedištem u Londonu, koji je vlasnik brojnih telekomunikacijskih kompanija širom Europe.

Na bosanskohercegovačko tržište ušao je 2010. akvizicijama u Sarajevu, preuzevši tri kablovska operatera - BH Cabel Net, Global Net i Elob, a lipnju 2011. izvršena je i akvizicija kabelskog operatera Monet d.o.o. u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close