Završena obuka

TASCO BiH: Civilno društvo treba više komunicirati s medijima

Sci-Tech / Flash | 03. 04. 2014. u 12:56 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu projekta TACSO BiH u Mostaru je u četvrtak završen dvodnevni seminar za predstavnike nevladinih organizacija o njihovoj obuci iz oblasti odnosa s javnošću, s posebnim naglaskom na suradnju s medijima.

Cilj je projekta jačanje kompetencija manjih organizacija iz ruralnih sredina u oblastima odnosa s javnošću kako bi se povećao stupanj razumijevanja aktivnosti organizacija i značaja rada tih organizacija.

Po riječima rezidentne savjetnice projekta TACSO BiH Slavice Drašković, projekt, koji financira EU, fokusiran je na podršku organizacijama civilnog društva u cilju njihovog razvoja.

''Kroz tri izvještaja koje smo radili kroz prethodne tri-četiri godine vidjeli smo kako je najtanja karika u kapacitetima civilnog društva komunikacija s medijima'', kazala je Draškovićeva, dodavši kako je za ovaj projekt odabrano 20 organizacija civilnog društva iz BiH a kroz dvodnevne seminare, uz ostalo, polaznici su naučili prednost korištenja društvenih mreža te kako komunicirati s medijima.

Polaznici obuke imali su prigodu da razgovaraju s predstavnicima medija koji su im na primjerima iz prakse pokazali kako najlakše mogu ostvariti dobru komunikaciju s novinarima i urednicima.

Inače, ovakvi će seminari zasigurno pomoći i medijima i NVO u boljem međusobnom prepoznavanju i komunikaciji, jer su često i jedni i drugi bili nezadovoljni, NVO načinom medijskog praćenja, a mediji nedovoljnim poznavanjem rada civilnih organizacija s medijima i mnoštva informacija.

Projekt Europske Unije, Tehnička asistencija organizacijama civilnog društva, poznat kao TACSO 2 financiran je iz sredstava pretpristupne pomoći (IPA) i dio je instrumenta za Civilno Društvo (CSF) koje za cilj ima ojačati civilno društvo u okviru participativne demokracije kao i stimulativnog okruženja za civilno društvo i kulturu u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu, Makedoniji, Crnoj Gori, Srbiji i Turskoj.

TACSO 1 projekt započeo je u kolovozu 2009. godine s provedbom aktivnosti do kolovoza 2013. godine. TACSO 2 će biti proveden u razdoblju od rujna 2013. do kolovoza 2017. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close