Predaja?

Svijet gubi bitku protiv ebole

Sci-Tech / Flash | 15. 10. 2014. u 07:49 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šef misije UN za ebolu Anthony Banburry rekao je kako svijet gubi bitku protiv ovog virusa i da se do prosinca očekuju tisuće novih slučajeva.

"Virus je brži od nas i on dobiva bitku", rekao je Banburry u obraćanju Vijeću sigurnosti UN te dodao kako, ako se ebola ne zaustavi, svijet će se suočiti sa situacijom bez presedana za koju ne postoji plan.

"Ako ne uspijemo steći prednost i ne uspijemo postići neke ciljeve i dođe do dramatičnog povećanja broja oboljelih, plan koji sada imamo nećemo moći prilagoditi novoj situaciji", rekao je Banburry ta BBC.

Banburry je zatražio dodatna financijska sredstva za izgradnju centara za liječenje kao i povećanje broja medicinskog osoblja.

Izjava Banburryja uslijedila je nakon posljednjih predviđanja Svjetske zdravstvene organizacije da bi moglo doći do između 5.000 i 10.000 novih slučajeva tjedno u sljedeća dva mjeseca ako se ne pojačaju globalni napori za sprečavanje širenja zaraze.

Do sada je ukupno zabilježeno 8.914 slučajeva zaraze, uključujući one sa smrtnim ishodom, a Svjetska zdravstvena organizacija obznanila je da očekuje povećanje na 9.000 do kraja tjedna.

Svjetska zdravstvena organizacija objavila je kako je do sada od ovog virusa umrlo 4.447 ljudi, većinom u zapadnoj Africi.

Kopirati
Drag cursor here to close