Prilika za obrazovanje

Sveučilište Mostar otvara studij Odnosa s javnošću u Brčkom

Sci-Tech / Flash | 30. 06. 2014. u 20:33 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru ove školske godine u Brčkom otvara dislocirani odjel za studije Odnosi s javnošću, rečeno je na današnjem sastanku predstavnika Sveučilišta sa gradonačelnikom Brčkog Antom Domićem i šefom Odjela za obrazovanje u brčanskoj Vladi Momčilom Poljićem.

"Dok ne bude završena adaptacija zgrade nekadašnjeg ''Merkura'', nastava će se odvijati u zgradi brčanske podružnice Hrvatskog kulturnog društva ''Napredak", rekao je novinarima nakon sastanka šef katedre studija novinarstva na ovom fakultetu Ilija Musa.

On je dodao da je ovo prvi sveučilišni studij za odnose s javnošću, ne samo u BiH, nego i u regiji.

"Na ovom studiju stjecati će se kompetencije iz kriznog komuniciranja, upravljanja medijima, odnosima s medijima, korporativnog komuniciranja, upravljanja i planiranja, političkih odnosa s javnošću, odnosa s javnošću u obrazovanju, kulturi i sportu, turizmu i drugim oblastima javnog života", pojasnio je Musa.

On je rekao da studij Odnosi s javnošću od ove godine počinje i u Mostaru.

Poljić je izrazio zadovoljstvo što jedno sveučilište s tradicijom dužom od četiri desetljeća i visokim ugledom "dolazi" u Brčko.

"Vlada distrikta Brčko pružiti će svu potrebnu pomoć ovoj cijenjenoj visokoškolskoj ustanovi kako bi što lakše započela odvijanje svog nastavnog procesa", naveo je Poljić.

Prijave za studij Odnosi s javnošću Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru - dislocirano odjeljenje Brčko, primati će se od 4. do 14. srpnja u zgradi "Napretka" u Brčkom, a prijemni ispit biti će održan 15. srpnja.

Kopirati
Drag cursor here to close