58 objekata

Sve mostarske srednje i osnovne škole će dobiti video nadzor

Sci-Tech / Flash | 25. 08. 2016. u 10:56 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarske srednje i osnovne škole korak su bliže do video nadzora. Naime, kako nam je potvrdio Načelnik odjela društvenih djelatnosti Božo Ćorić snimljeno je stanje na terenu, te je završen projekt.

Sljedeća faza je povećanje financijskih sredstava.

Raspisivanje natječaja

''Bio je planirano da se postavi video nadzor na 58 objekata i zato smo namijenili smo 100 tisuća KM iz Proračuna Grada Mostara. U međuvremenu smo naručili projekt od projektantske kuću i vidjeli smo da projektantske cijene znatno premašuju brojku od 100 tisuća KM. Zato ćemo u sljedećoj fazi kroz rebalans Proračuna pokušati pojačati novčana sredstva'', rekao je Ćorić za Bljesak.info.

Ćorić je rekao kako će nakon ''pojačavanja sredstava'', raspisati javni natječaj za postavljanje video nadzora.

''Raspisat ćemo javni natječaj. Tko dobije posao, obavljat će radove postavljanja video nadzora'', rekao je Ćorić.

Video nadzor u školskom dvorištu nije novost. Podsjećamo,  kamere su postavljene u školi u Posušju, te u Čapljini između dvije škole.

Kamere za sigurnost

Međutim, nisu u Hercegovini samo škole pod video nadzorom. Naime, kamere su radi sigurnosti građana postavljene i na raznim mjestima u Neumu, Čapljini, Širokom Brijegu, Trebinju.

MUP HNŽ-a krajem 2014. godine u gradu Mostaru postavio kamere, s ciljem povećanja razine sigurnosti građana javnog reda i mira. Kamere su, tada je rečeno u policiji, postavljene na mjestima gdje je ranije počinjeno najviše kaznenih djela, no nažalost neke od njih su propucane i uništene.

Kopirati
Drag cursor here to close