Samo nek' se plaća

Studentski centar pozdravio plaćanje izravno studentima

Sci-Tech / Flash | 14. 05. 2015. u 07:31 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Studentski centar Mostar objavio je kako pozdravlja novi model subvencioniranja studenata i kako im je jako drago da će napokon troškovi boravka 178 studenata u domu biti izmireni te budućnost studenata iz Zapadnohercegovačke županije biti riješena.

"Boravak 178 studenata iz ove županije u akademskoj 2014./2015. godini bila je dužna platiti njihova županija kao što plaćaju sve ostale županije, međutim ukoliko je njihova odluka da će studenti putem direktnih subvencija izmiriti ta dugovanja i nastaviti plaćati punu cijenu doma, mi inicijativu pozdravljamo", stoji u priopćenju Studentskog centra Mostar.

Naime, županijski premijer Zdenko Ćosić izjavio je kako njegova županija neće plaćati mostarskom Studentskom centru smještaj studenata iz te županije nego da će novac uplatiti izravno studentima.

Ćosić je rekao kako je dosadašnja praksa subvencioniranja smještaja za samo 178 studenata u Studentskom domu u Mostaru nepravedna, a tvrdnje iz Studentskog doma u Mostaru, prema kojima im je ZHŽ dužan osam mjesečnih rata za subvencioniranje studenata, nazvao je neistinom.

''Zapadnohercegovačka županija ništa nije dužna Studentskom domu u Mostaru, naprotiv, Studentski dom čija se uprava žali i javno govori o nekakvim dugovima uživao je čak nepošteni privilegij kad je u pitanju raspodjela sredstava za subvencioniranje smještaja studenata iz naše županije'', rekao je Ćosić Večernjem listu.

Prema njegovim riječima, u protekle tri godine ova je županija uplatila 797.500 KM na ime subvencije za smještaj 178 studenata.

''Želim naglasiti da Studentski dom u Mostaru koji je posljednje tri godine dobio skoro 800.000 KM to nije dobio zato što smo im mi nešto dužni, nego zato što smo imali razumijevanja i dobru volju u skladu s našim mogućnostima subvencionirati smještaj tih studenata'', rekao je je Ćosić.

Kopirati
Drag cursor here to close