Posjeta vrtiću

Studenti Stanforda u posjeti Sunčanom mostu

Sci-Tech / Flash | 18. 03. 2016. u 07:24 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Polaznici poslijediplomskog studija MBA (Master of Business Administration), sa prestižnog sveučilišta Stanford, SAD, boravit će u Mostaru, 24. i 25. ožujka 2016.,u sklopu studijskog putovanja u Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku.

Tema putovanja je '''Učenje kapitalizma: vlada u zemljama u razvoju, poslovanje i infrastruktura javnog sektora´'.

Pri posjetu Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, 30 studenata i nekoliko profesora s prestižnog američkog sveučilišta će posjetiti cijeli niz uspješnih poduzetnika, investitora, političara i različitih ustanova.

Cilj ovog putovanja je podjednako edukacija, kao i kulturna razmjena s namjerom da studenti što bolje razumiju globalne izazove u svim područjima.

Njihov domaćin u Mostaru bit će Inkluzivni vrtić ''Sunčani most'' (Diakoniewerk), kao jedinstven primjer uspješne multietničke odgojno-obrazovne ustanove u Mostaru, koja već 14 godina okuplja djecu iz cijelog grada, uključujući i djecu s teškoćama u razvoju, kao i djecu iz socijalno ugroženih obitelji.

Osim posjete vrtiću ''Sunčani most'', studentima će biti predstavljen rad Gospodarske komore Grada Mostara kao i INTERA -Tehnološki park, gdje će im svoje projekte predstaviti nekoliko mladih startup poduzetnika.

Poslijediplomski MBA studij na Stanfordu je rangiran kao najbolja poslovna škola u svijetu.

Nakon Mostara, studenti završavaju svoje putovanje posjetom Dubrovniku, priopćeno je iz vrtića Sunčani most.

Kopirati
Drag cursor here to close