Cijene iste kao prije

Studenti se izborili za svoja prava: Cijene diploma i promocije ostaju iste

Sci-Tech / Flash | 28. 01. 2016. u 12:21 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je donesena odluka o poskupljenju promocije studenata i diploma, studenti Sveučilišta u Mostaru izrazili nezadovoljstvo najavljenim poskupljenjem.

Predsjedništvo Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru koje zastupa prava svih studenata na ovom Sveučilištu, reagiralo je u trenutku donošenja odluke, no bezuspješno.

''Mi smo odmah nakon sjednice senata napravili žuran sastanak predsjedništva Studentskog zbora, gdje smo oformili žalbu koju su potpisala 22 predstavnika, te smo je uputili dekanima, članovima senata Sveučilišta. Zadovoljni smo današnjim ishodom jer je naša žalba jednoglasno usvojena, tako da sada ostaju na snazi cijene koje su bile prethodno na svakoj jedinici Sveučilišta'', rekla je Janja Marušić na konferenciji za medije Studentskog zbora, koja je sazvana danas.

Po riječima Marušić, sada se čeka naredni senat i prijedlozi, a cijena po njenom mišljenju neće mijenjati, jer je ta odluka stavljena izvan snage.

''Studentski zbor će imati interese studenata i borit ćemo se i dalje za interese studenata'', rekla je Marušić, dodajući da će se ukoliko dođe do novih poskupljenja Zbor će se boriti za prava studenata svim pravnim sredstvima, pa i prosvjedima, ako to bude potrebno.

Podsjetimo, iz Rektorata Sveučilišta u Mostaru ranije su za Bljesak.info rekli kako  je nova cijena diploma, koja je trebala iznositi 200 KM, uvjetovana novim okolnostima i troškovima vezanim za izradu i samu promociju. Ova Odluka o visini cijene diplome i promocije mogla se preispitati u skladu s pravilnikom Sveučilišta u Mostaru, rekli su nam iz Rektorata.

 

Kopirati
Drag cursor here to close