Studijsko putovanje

Studenti sa Stanforda posjetili Mostar

Sci-Tech / Flash | 25. 03. 2016. u 14:33 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Polaznici poslijediplomskog studija MBA (Master of Business Administration), sa prestižnog sveučilišta Stanford, SAD, boravili su u petak u Mostaru,u sklopu studijskog putovanja u Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku, priopćeno je.

Tema putovanja je '''Učenje kapitalizma: vlada u zemljama u razvoju, poslovanje i infrastruktura javnog sektora´'. Pri posjetu Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, 30 studenata i nekoliko profesora s prestižnog američkog sveučilišta posjetili su cijeli niz uspješnih poduzetnika, investitora, političara i različitih ustanova. Cilj ovog putovanja je podjednako edukacija, kao i kulturna razmjena s namjerom da studenti što bolje razumiju globalne izazove u svim područjima.

Njihov domaćin u Mostaru je Inkluzivni vrtić ''Sunčani most'' (Diakoniewerk-Austrija), kao primjer uspješne multietničke odgojno-obrazovne ustanove u Mostaru, koja već 14 godina okuplja djecu iz cijelog grada, uključujući i djecu s teškoćama u razvoju, kao i djecu iz socijalno ugroženih obitelji.
Osim posjete vrtiću ''Sunčani most'', studenti su posjetili i INTERA Tehnološki park, gdje im je predstavljen rad Gospodarske komore Grada Mostara kao i projekti nekoliko mladih start-up poduzetnika.

Poslijediplomski MBA studij na Stanfordu je rangiran kao najbolja poslovna škola u svijetu.
Nakon Mostara, studenti završavaju svoje putovanje posjetom Dubrovniku.

Kopirati
Drag cursor here to close