Praktični dio

Studenti mostarskog univerziteta u posjeti Violeti

Sci-Tech / Flash | 25. 03. 2015. u 07:10 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U utorak studenti Ekonomskog fakulteta Univerziteta 'Džemal Bijedić' u Mostaru su posjetili kompaniju 'Violeta' d.o.o. Grude. Oduševljenje posjetom nije se moglo skriti kako od strane studenata, tako i od kolektiva kompanije, a posebno domaćina, direktora marketing sektora Ede Numića koji je tom prilikom studentima predstavio kompaniju i upoznao ih sa svim čarima rada i stvaranja svakodnevno potrebnih proizvoda koji dolaze iz ove kompanije.

Cilj same posjete bio je da se studentima pokaže realna slika rada jedne zdrave kompanije koja usljed svih kako eksternih, tako i internih uticaja iz godine u godinu raste i ne dopušta da poklekne raznim promjenama. Ujedno, studenti su mogli vidjeti kako to rade proizvodni pogoni, te kako funkcionira jedna kompanija u izuzetno fleksibilnoj radnoj organizaciji.

Na oduševljenje studenata, imali su priliku upoznati se sa onim što ih čeka u praksi, a to je procedura kako istražiti tržište i koje su to sve stavke na koje jedan dobar istraživač, marketar ili radnik bilo koji drugi mora obratiti pažnju kako bi svom kupcu pružio maksimalno zadovoljstvo koristeći proizvod.

Kompanija 'Violeta' uistinu ima sluha za svoje potrošače, te izuzetno uspješno odgovara na potrebe svojih klijenata. Da bi stvar bila još zanimljivija, 'Violeta' ima organizacionu strukturu koja istinski predstavlja radno okruženje u kojem bi svaki pojedinac želio raditi.

Ekonomski fakultet planira i u narednom razdoblju realizirati studentske posjete uspješnim kompanijama u BiH, kako bi studenti unaprijedili vlastita znanja i kompetencije, te bili spremni u skorijoj budućnosti preuzeti menadžerske funkcije u društvu, priopćeno je iz ovog fakulteta.

Kopirati
Drag cursor here to close