pokaz

Studenti 'Logos centra' u posjeti SIPA-i

Sci-Tech / Flash | 02. 06. 2016. u 16:20 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U skladu sa Sporazumom o suradnji između Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i Visoke škole 'Logos centar' Mostar, oko 40 studenata studijskih programa „Sigurnost“ i „Kriminalistika“ danas su u pratnji profesora Maida Pajevića, posjetili SIPA-u.

Studentima je prezentirana organizacijska struktura, nadležnosti i uloga koju SIPA ima u sigurnosnom sustavu BiH, rezultati rada u proteklom periodu i druge činjenice u vezi sa njenim uspješnim funkcioniranjem.

Studenti su posjetili i bazu Jedinice za specijalnu podršku, gdje im je prezentiran rad i uloga ove elitne jedinice u borbi protiv najsloženijih oblika kriminala, a pokazan im je i dio naoružanja i druge opreme kojom Jedinica raspolaže.

Također, prisustvovali su i taktičko-pokaznim vježbama, treningu službenih pasa u oblasti policijske taktike, okušali su se i u gađanju sim naoružanjem, a organizirano je i prikladno natjecanje.

SIPA će i ubuduće surađivati s navedenom institucijom, ali i ostalim obrazovnim institucijama u BiH, jer smatra veoma značajnim da na ovaj način sudjeluje u edukaciji budućih kadrova sigurnosnih struktura u BiH.

Ovakav vid suradnje naročito je značajan jer je veliki broj studenata zainteresiran da nakon završetka studija započne radni odnos u SIPA-i, priopćeno je iz SIPA-e.

Kopirati
Drag cursor here to close