povezivanje

Studenti iz Posavine posjetili matične fakultete Sveučilišta u Mostaru

Sci-Tech / Flash | 17. 04. 2016. u 10:47 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Suradnja studenata iz Mostara i Orašja nastavila se treću godinu za redom, te je 56 studenata iz Posavine već tradicionalno bilo u posjeti Mostaru.

Studentima iz Orašja dobrodošlicu je izrazilo oko sto studenata koji su ih dočekali na Ekonomskom fakultet, gdje su se upoznali s radom Studentskog zbora, udrugama PRESS, ZAMFIS, EGEA i InfoTech. Prodekan Ekonomskog fakulteta doc. dr. sc. Igor Živko ovom prilikom je istaknuo da je ovo odlično jer se studenti međusobno upoznaju, ostvare kontakte i prijateljstva. Nakon predavanja studenti su se družili ispred fakulteta i iskoristili priliku za zajedničku fotografiju.

Studentski predstavnici iz Orašja okupili su svoje studente i zajedno sa studentskim predstavnicima iz Mostara otišli u obilazak zgrade fakulteta i razgovor sa dekanima.

Drugi dan posjete studenti su vidjeli kampus FPMOZ-a u Rodoču i vojarnu Stanislav Baja Kraljević, te su posjetili i Međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru.

Zajedno s kolegama iz Mostara pogledali su predstavu 'Meštar' u Hrvatskom narodnom kazalištu i uradili su anketu koja je pokazala da bi gotovo svi studenti rado posjećivali kazalište ukoliko bi imali takvu priliku u svojem mjestu. Zbog ovakve zainteresiranosti studenata HNK Mostar će pokušati posjetiti Posavinu kako bi studenti imali priliku češće pogledati predstavu.

Treći dan posjeta studenti su bili u Međugorju i na Kravicama, te su kratko posjetili Mogorjelo. Posavljaci nisu krili oduševljenje okruženjem u kojem su se nalazili. Kolege iz Mostara i Orašja su imali i večernja druženja u Golden Pub-u i Drugom Načinu, te su i na taj način mogli pogledati i doživjeti sve što se nudi studentima iz Mostara.

Ovaj posjet već treću godinu doprinosi većem povezivanju ne samo Hrvata Hercegovine i Posavine nego i ostalih koji žele izgraditi svijetlu budućnost u svojoj okolini. Upravo ovaj posjet je potaknuo studente iz Orašja za boljim organiziranjem, te su dogovorene osnivanja udruga ili podružnica udruga u Orašju, ali i bolje organiziranje Studentskog zbora.

„Studenti koji sudjeluju u ovakvim posjetima shvate da smo svi jednaki i da smo svi jedno Sveučilište, te da jedni nisu ništa manje ili više bitni od drugih. Nadamo se kako će studenti iz Orašja svoje iskustvo prenijeti ostatku studenata koji zbog manjka mjesta nisu imali priliku posjetiti Mostar“, poručuju organizatori ovog posjeta.

Kopirati
Drag cursor here to close